Sekrete per nje lekure te shendetshme dhe per te parandaluar plakjen e saj te parakohshme

 

1. Aplikoni kremin e diellit cdo dite para se te dilni nga shtepia

2. Perdorni kremin e duhur sipas tipit te lekures dhe sipas rekomandimit te mjekut dermatolog

3. Evitoni pirjen e duhanit dhe qendrimin ne temperature ekstreme

4. Beni ne menyre kontrolluar aplikimin e skrabit sidomos pas nje aktiviteti ku keni djersitur apo personat qe kane akne / lekure te ndjeshme pasi mund ti perkeqesoni ato

5. Per bronxature preferohet me mire perdorimi I kremrave me vete nxirje sesa shtreterit per bronxature  pasi  risku per shfaqjen e kancerit te lekures eshte i larte

6. Kontrolloni lekuren here pas here per mundesine e shfaqjes se nje kanceri lekure

7. Pastrojeni me uje te bollshem lekuren ne mengjes dhe ne darke sidomos femrat qe perdorin make-up apo pas cdo aktiviteti fizik

8. Kur thani lekuren pas pastrimin perdoreni peshqirin pa e ferkuar fytyren por thjesht duke e tamponuar ne menyre qe mos shkaktoni irritime te saj.

9. Menaxhoni stresin, pasi cdo situate stresante ndikon ne cilesine e lekures tuaj sidomos pacientet qe vuajne nga probleme dermatologjike.