Ne Venus Center ne Tirane mjeket tane jane konsideruar ekspert te trajtimit me injeksion te Botox-it Allergan apo Dysport, i cili eshte i dizenjuar per te permiresuar ne menyre te perkohshme rrudhat te cilat formohen gjate mimikes apo ne gjendje te lire duke i dhene lekures tuaj nje pamje me te re.

  1. Si funksionon?

Dysport është injektohet direkt në muskujt që shkaktojnë rrudhat e fytyrës, përkohësisht duke i zbutur ato. Ndalon sinjalin nga nervat tek muskujt, duke rezultuar në një zvogëlim të aktivitetit të muskujve dhe parandalon përkohësisht tkurrjen e muskujve që shkaktojnë vonesa. Dobësimi i forcës së këtyre muskujve, do të zvogëlojë tensionin që ata vendosin në lëkurë, duke i lejuar rrudhat të rrafshohen. Pas trajtimit, lëkura e trajtuar  mbetet e relaksar dhe e re. Muskujt e fytyrës nuk trajtohen me doza maksimale, duke e lënë shprehjen tuaj të fytyrës normale të paprekur. Rezultatet përgjithësisht zgjasin 4-6 muaj.

 

  1. Çfarë i shkakton rrudhat?

Teksa plakemi, rrudhat fillojnë të shfaqen pasi  fibrat e kolagjenit dhe fibrave të elastineve keputen  dhe vdesin.
Përveç kësaj, rrudhat duken me kalimin e kohës për shkak të lëvizjeve të përsëritura të lëkurës së fytyrës përmes muskujve, më  shpesh midis vetullave, gojës dhe syve. Injeksionet me 
neuromodulator të Venus Center  mund të përdoren për të ndihmuar në parandalimin e shfaqjes së rrudhave të reja. 

 

  1. Per Çfarë Grupmoshe perdoret injeksioni me Dysport?

Rrudhat nuk janë të lidhura vetëm me moshën.
Vijat e ballit janë "dinamike" - ato ndodhin për shkak të mënyrës së lëvizjes së fytyrës së një personi. Për shkak se vijat fine krijohen nga lëvizjet e fytyrës të tilla si mbledhja e vetulalve ose ngritja me habi, ato mund të zhvillohen edhe në të rriturit e rinj.

Neuromodulators përdoren për të trajtuar rrudhat e moderuara, të thella në
pacient adult nen 65 vjec.

 

  1. Efektet anësore?

Ndërsa efektet anësore janë minimale, ato më të shpeshta janë acarimi i hundës dhe i fytit, dhimbja e kokës, dhimbja në vendin e injektimit,reaksioni i lëkurës në vend të injektimit, infeksioni i traktit të sipërm respirator, ënjtja e qepallës, rënia e qepallës, inflamimi i sinusit dhe nauzeja.

Nëse e përjetoni ndonjë nga këto efekte anësore, mos u shqetësoni, ata do të largohen brenda pak ditësh.

Për të parë fotot para dhe pas, ju lutemi vizitoni galerinë tonë të fotove.