Termi elektrokirurgji i referohet kalimit të rrymës elektrike të alternuar të frekuencës së lartë përmes indeve në mënyrë që të arrihet një efekt specifik kirurgjikal, prodhimi i nxehtësisë dhe dëmtimi i indit është përgjegjës për  efektet e indeve në elektrostruksionin.

Ngjitur me elektrodën aktive, rezistenca e indeve ndaj kalimit të saj konverton energjinë elektrike në nxehtësi.

Elektrokoagulimi ndodh kur indi nxehet nën pikën e vlimit dhe i nënshtrohet denaturimit termik. Një rritje e ngadaltë e temperaturës çon në avullimin e përmbajtjes së ujit në indet e koaguluar dhe tharjen e indeve, një proces i quajtur tharje.

Kjo metode perdoret dhe per vaporizim apo prerje dhe koagulim ne shume patologji te lekures duke filluar nga skin tag,verruke,teleangiectasi,granulom pyogene,nevus,kancer lekure ,keratoz aktinike etj.

Konsultohuni me Dermatologet e Venus Center nese jeni kandidat per te perdorr kete metode per problemin tuaj duke telefonuar tani ne nr +355 42 364 399/+355 68 22 93 633