Venat  varikoze dhe venat si merimangë janë një pamje e  shëmtuar dhe nganjëherë e dhimbshëme e plakjes që në përgjithësi ndikon në këmbë .

Megjithëse ndonjëherë ekziston një komponent i trashëguar, venat me variçe zakonisht shkaktohen nga presioni i tepërt në gjymtyrët, të tilla si ato të ushtruara nga obeziteti, shtatzënia ose qëndrimi afatgjatë ne kembe.

Laserat eliminojnë venat e vogla, mosfunksionuese, Ndërsa flebektomia është ndonjëherë e nevojshme ndonjëherë për venat me shumë variacione të mëdha, venat e vogla blu dhe të kuqe - veçanërisht venat merimangë - i përgjigjen mirë terapisë së heqjes së venës me lazer.

Përparësitë e terapisë me lazer janë shumë: shmangia e kirurgjisë dhe anestezisë, koha relativisht e shkurtër e procesit dhe efekte minimale anësore. Për shkak se lazarat nuk janë invazivë dhe mund të arrijnë zona më të vogla, heqja e venave me lazer është procedura e zgjedhur për kapilarët e thyer në fytyrë.

Për venat me varikozë dhe venat merimangë në këmbë dhe trup, skleroterapia konsiderohet standarde ari, por në rastet kur skleroterapia nuk është e përshtatshme, si në fytyrë, largimi i venës me lazeri është shumë i sigurt dhe efektiv.

Si venat me varikozë dhe venat e merimangës nuk funksionojnë siç duhet, qëllimi i trajtimit është largimi i tyre në mënyrë që gjaku të rihapet në venat dhe kapilarët që funksionojnë mirë.

Në varësi të numrit të venave dhe kapilarëve të dëmtuar që keni, kudo që nga një deri në katër trajtime të heqjes së lazerit me CoolTouch CTEV ose Vbeam mund të jenë të nevojshme.

CoolTouch CTEV eshte- një zgjidhje e shpejtë dhe e lehtë.