PAPULES ne forme perle te PENISIT 

(PPP), teknikisht të quajtur hirsuties papillaris genitalis, nuk transmetohet seksualisht.

Shkaku i tyre është i panjohur, edhe pse ato janë më të zakonshme tek meshkujt në të njëzetat e të tridhjetat dhe janë gjithashtu më të zakonshme në meshkujt e parrethprerë.

PPP prek shumë burra dhe mund të jetë një gjendje e turpshme.  Papulat (Pearly Penile Papules) (PPP), janë të vogla, të formave të kupolës që mund të shfaqen në sulcus ose rreth koronës së penisit.

Këto ngritje, ose papula, mund të jenë me ngjyrë të lëkurës ose pak më të lehtë se lëkura. Besohet se gati një në 5 burra do të preken nga PPP në jetën e tyre. Megjithëse disa njerëz zgjedhin të lënë këtë kusht të patrajtuar, shumë njerëz e gjejnë pamjen e tyre të turpshme, duke shkaktuar ndjenja sociale dhe emocionale.

Për fat të mirë, trajtimi për PPP është i thjeshtë dhe efektiv.  

Disa njerëz zgjedhin të lënë këtë kusht pa trajtim, pasi papulat përgjithësisht janë asimptomatike. Megjithatë, shumë njerëz e gjejnë këtë gjendje të turpshme në situata intime dhe të pësojnë efekte të dëmshme sociale dhe emocionale duke i lënë ata të pa trajtuar.

Trajtimi për papulat e penisitnsi  perla është zakonisht mjaft i thjeshtë dhe efektiv përmes trajtimit me lazer të dioksidit të karbonit nga një dermatolog i kualifikuar.

Trajtimi më efektiv, pa dhimbje, dhe më i sigurt për heqjen e suksesshme të Papules së Pearly Penile është kryer me lazer CO2 të gjeneratës së fundit. Ky lazer CO2 siguron rezultate optimale për shkak të aftësisë së saj unike për të synuar në mënyrë specifike zonat e veçanta pa dëmtuar indet e afërta .

Para fillimit të trajtimit, një krem ​​per mpirje do të aplikohet në zonën e prekur.

Pasi kremi të jetë aktivizuar plotësisht, aplikohet heqja me laser.