Vitiligo është zhvillimi ne lëkurë i nje apo disa 
zonave te depigmentuara për shkak të humbjes së melanociteve,

qelizave që i japin lëkurës ngjyrën.Rezultati është;zona të
lëkurës që janë dukshëm më ngjyre me te zbehte

se ngjyra normale e lëkurës.

Disa njerëz zhvillojnë disa njolla. Të tjerët humbin shumë më shumë ngjyra të lëkurës. Vitiligo gjithashtu mund të ndikojë në pjesë të tjera të trupit tuaj. Një pjesë e flokëve mund të kthehet në të bardhë. Disa njerëz humbasin ngjyra brenda gojës së tyre. Edhe një sy mund të humbasë disa nga ngjyrat e saj. Ajo që e shkakton këtë humbje të ngjyrës është ende një mister. Ne e dimë se vitiligo nuk është ngjitëse. Nuk është kërcënuese për jetën. Por vitiligo mund të ndryshojë jetën. Disa njerëz zhvillojnë vetëbesim të ulët. Ata nuk mund të duan të rrijnë me miqtë. Ata mund të zhvillojnë depresion serioz. Shumica e njerëzve qe kanë vitiligo është e rëndësishme të zhvillojne strategji përballuese. Por vitiligo është më shumë se një "problem kozmetik". Është një gjendje mjekësore. Njerëzit shfaqin vitiligo kur trupi i tyre sulmon melanocitet e tyre (meh-lan-oh-citon) - qelizat që i japin lëkurës, flokëve dhe zonave të tjera të ngjyrës së trupit. Këto qeliza jetojnë në lëkurë, në flokë, në buzë, në gojë (brenda), në hunda, në organe gjenitale, në rektum, në sy dhe në vesh të brendshëm. Kur trupi i sulmon ato, rezultati mund të jetë një humbje e lehtëe ngjyres në lëkurë. Të tjerë shohin humbjen e përhapur të ngjyrës së lëkurës. Flokët mund të zhvillojnë një brez të bardhë. Kjo mund të ndodhë me flokët kudo në trup, duke përfshirë majën e kokës, një vetull ose qerpik. Nëse trupi i sulmon këto qeliza në veshin e brendshëm, personi mund të zhvillojë humbjen e dëgjimit. Çfarë e shkakton trupin të sulmojë këto qeliza nuk kuptohet plotësisht. Vitiligo mund të jetë një sëmundje autoimune. Këto sëmundje ndodhin kur sistemi imunitar i personit gabimisht sulmon një pjesë të trupit.