Nishanet e lindur janë një gjendje mjaft e zakonshme në të cilën lëkura është e shënuar nga njolla të kuqe, ose ngjyrë kafe.

Shumë burra dhe gra kanë dallime që variojnë nga madhësia, forma dhe ngjyra.

Ndërsa disa janë të vogla të tjerët mund të jenë shumë më të mëdhenj dhe më të dukshëm, duke e zvogëluar bukurinë natyrale të fytyrës.

Për fat të mirë, ka trajtime në dispozicion për shumicën e llojeve të nishaneve gjate lindjes.

Dermatologët tanë ekspertë do të konsultohen me pacientët për të përcaktuar mënyrat më të mira për trajtimin e çfarëdo lloji nishani lindjeje që ata kanë. Llojet e nishaneve mund të jenë të dy llojeve: pigment ose vaskulare.

Pigmented birthmarks janë rezultat i përqendrimeve të mëdha të melaninës në një vend, dhe janë më shpesh kafe në ngjyrë. Llojet e nishaneve te  lindura të pigmentuara përfshijnë njollat kafe, nevuse dhe pikat mongole.

Nishanet vaskulare, nga ana tjetër, janë të kuqe ose trëndafili dhe shkaktohen nga enët e zgjeruara të gjakut. Llojet e nevuseve vaskulare përfshijnë port wine stains, hemangiomat dhe njollat ​​makulare.Ka nishane qe nuk janë gjithmonë të pranishëm që nga lindja; herë pas here ata do të shfaqen pas. Disa birthmarks do të zhduket vete, ndërsa të tjerët mbesin në moshë madhore. Sidomos nishanet e  lindura mund të shkaktojnë mbyllje ne  vetvete dhe siklet për fëmijët dhe të rriturit, por shumica mund të trajtohen në mënyrë të sigurtë dhe efektive përmes një sërë opsionesh trajtimi.

Trajtime për Birthmarks IPL, ose drita intensive e pulsuar, është një mundësi e mirë për trajtimin e lindjeve sipërfaqësore të kuqe dhe kafe, së bashku me kushtet e tjera që shkaktojnë skuqje, të tilla si rosacea, dëmtimi i diellit dhe venat merimangë.

Laser NDYAG nje nga opsionet per nje sere problemesh vaskulare.

Per me teper na kontaktoni ne +355 68 22 93 633 per te lene nje konsulte