Lekura e burrave ka ndryshuar në vitet e fundit ,në mënyrë që të përmbushë kërkesat e më shumë njerëzve që tregojnë shqetësim në lidhje me lëkurën e tyre sesa gjeneratat e mëparshme. Për shumë njerëz, iken ditët e kujdesit  të ulët të mirëmbajtjes se lekures - dmth. Jo më shumë se një larje dhe rruajtje e përditshme.

Lëkura e meshkujve meriton trajtim më të mirë, megjithatë shumë dermatologë dhe qendra të kujdesit të lëkurës duket se fokusohen vetëm tek gratë. Në Venus Center, ekspertet tane do i ndihmojne  burrat me çështjet mjekësore dhe kozmetike të kujdesit të lëkurës.

Dermatologji e meshkujve

Në përgjithësi, lëkura e meshkujve është disi ndryshe nga lëkura e grave, prandaj ajo që është e efektshme për gratë nuk është gjithmonë efektive për meshkujt, të paktën jo pa modifikime.

Lëkura e meshkujve është natyrisht e trashë dhe ka më shumë fibra kolagjene dhe elastike se ajo e një gruaje; prandaj, plakjen e përjeton më ngadalë. Megjithatë, burrat janë më të ndjeshëm ndaj dëmtimit të diellit.

Arsyeja për këtë është pjesërisht për shkak të mungesës së perdorimit te kremit te diellit te  përdorur nga burrat në krahasim me gratë.

Për shembull, meshkujt zhvillojnë vija të imta dhe rrudhen  më lehtë dhe gati 50 për qind kanë më shumë gjasa të zhvillojnë të gjitha format e kancerit të lëkurës, sidomos forma më e rëndë e kancerit të lëkurës: melanoma.

Prandaj, një plan  trajtimi për burrat duhet të plotësojë nevojat e tij unike, veçanërisht nëse qëllimi është thjesht të duket më i ri. Në Venus Center  ne hartojme procedura dhe trajtime vetëm për burrat që ofrojnë rezultate per nje pamje per tu dukur me i ri dhe pamje natyrale.

 

Trajtimi me lazerit i lëkurës

Trajtimet me laser janë të njohura për trajtimin e problemeve  të ndryshme të lëkurës mashkullore:

Korrigjimi i linjave sipërfaqësore dhe rrudhave

Reduktimi i plagëve (puçrra, demtime, kirurgji)

Riparimi i dëmtimit të diellit

Zbutja e strukturës së përafërt të lëkurës

Largimi i venave të fytyrës, skuqje, ose rosacea

Rritje elasticiteti  lëkurës

Zonat të trupit që trajtohen në mënyrë të sigurtë dhe efektive në praktikën kozmetike dhe mjekësore të dermatologjisë përfshijnë fytyrën, qafën, shpinën dhe gjoksin.