A keni vështirëai për të trajtuar aknet që thjesht nuk i përgjigjen pastruesve dhe kremrave në shtëpi?

Nëse trajtimet e tjera të luftimeve kundër akneve kanë dështuar, mund të gjesh sukses me metodën revolucionare të quajtur Blue Light Treatment.

Kjo zgjidhje e fundit është provuar klinikisht për të eliminuar aknet kokëfortë duke shkatërruar bakterin që shkakton puçrra fytyre në poret me gjatësi vale specifike të dritës.

Për të mësuar më shumë rreth trajtimeve të dritës blu dhe si mund t'ju ndihmojnë të merrni lëkurë të shëndetshme të pastër, ju lutemi planifikoni një konsultim në qendrën e Venusit

Çfarë është pikërisht trajtimi i dritës blu?

Disa gjatesi vale të lehta të dritës blu janë gjetur që në mënyrë të sigurtë dhe efektive të shkatërrojnë propionibacterium acnes (P acnes) ose bakteret që jetojnë në lëkurën, flokët dhe gjëndrat e vajit që shkaktojnë puçrra fytyre. Ky bakter është kaq i ndjeshëm ndaj dritës blu që mund të eliminohet nga lëkura gjatë një trajtimi, duke ndihmuar në parandalimin e inflamacionit dhe çrregullimeve. Si një trajtim i butë i akneve, drita blu është pa dhimbje dhe relativisht e shpejtë, duke i lejuar pacientët të rimëkëmben nga shperthimi pikave te zeza dhe te bardha të mëparshme për të ruajtur lëkurën e shëndetshme më gjatë.  

Sa shpesh keni nevojë për terapi të lehta?

Çdo pacient ka lëkurë unike që do t'i përgjigjet ndryshe trajtimeve të dritës blu. Numri i seancave do të varet nga pacienti. Një dermatolog kozmetike do të vlerësojë lëkurën tuaj për të përcaktuar strategjinë më të mirë. Në shumë raste, trajtimi i akneve të lehta përfshin një sërë seancash në javë, të ndjekur nga më pak sesione me kalimin e kohës. sa më shumë trajtime per  puçrra fytyre një pacient merr, aq më mirë rezultati.

A është e sigurt për të gjithë?

Trajtimet e dritës blu janë krejtësisht të sigurta për çdo lloj dhe ngjyrë të lëkurës. Ajo është gjetur të jetë veçanërisht e efektshme në puçrra inflamatore dhe papula te kuqe, por gjithashtu mund të arrijë rezultate të mëdha në aknet cistike të moderuar deri në të rënda dhe madje edhe plagëtme  puçrra fytyre. Trajtimet e dritës blu janë ideale për këdo që lufton me aknet sepse seancat janë pa dhimbje dhe nuk shkaktojnë efekte anësore si trajtimet e tjera të puçrrave. trajtime të lehta mund të kryhen edhe për gratë që janë shtatzënë ose që japin gji. Trajtimet e akneve të lehta të dritës shpesh kombinohen me terapinë fotodinamike (PDT) sidomos për rastet veçanërisht të rënda të akneve që mund të përfshijnë edhe rosacea, dëmtimin e diellit, hyperplasia të gjëndrave të dhjamit ose lezione para kancerozë.

Një agjent fotosenzitiv që aktivizohet me gjatësi vale të caktuara të dritës së pari aplikohet në lëkurë para përdorimit të pajisjes PDT për të arritur rezultatet më të mira të mundshme.

Planifikoni Sesionin e terapisë tuaj të dritës sot!