Njerëzit kanë kërkuar burimin te qenit te  rinj për sa kohë që kemi jetuar ne  në tokë.

Po shkojmë atje - njerëzit jetojnë më gjatë dhe më mirë - por nuk kemi gjetur ende një mënyrë për të ndaluar procesin e plakjes.

Megjithatë, ka mënyra për t'ju bërë të dukeni më të rinj - në fakt, disa metoda anti-plakjeje mund të kërkojnë një dekadë ose më shumë nga pamja juaj.

Dermatologët kozmetikë dhe mjekësor të certifikuar nga bordi e dinë se sa frustruese është kur pamja jote e jashtme nuk përputhet me rininë tënde të brendshme.

Ekspertiza e tyre në trajtimet dhe procedurat anti-plakje është e pakrahasueshme, siç është përkushtimi i tyre për t'ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja dermatologjike dhe të rifitoni pamjen tuaj rinore.

Ndikimi i plakjes në lëkurën tuaj:

Plakja është e ndryshme për secilin prej nesh dhe varet nga shumë faktorë: ekspozimi ndaj diellit ose elementeve të ashpra, lloji dhe frekuenca e kujdesit të lëkurës, graviteti, lëndimi, stresi, gjenetika, dieta, zakonet, pozicioni i gjumit dhe më shumë. Ndërsa asgjë nuk ndalon absolutisht procesin e plakjes, ju mund të ndiqni hapat e caktuar për të ndihmuar në mbajtjen e lëkurës tuaj të butë dhe të freskët.

Edhe atëherë, megjithatë, plakja e lëkurës tuaj do t'i nënshtrohet ndryshimeve që nuk mund t'i pëlqeni, siç janë:

rrudhat Pikat e moshës sagging

Thatësi dhe kruajtje vrazhdësi

Humbja e volumit

Shumë nga këto efekte mund të reduktohen ose të kthehen në mënyrë të konsiderueshme me kujdes dhe trajtim të qëndrueshëm nga një dermatolog i kualifikuar.

Trajtimi i rregullt anti-plakje dhe procedurat e luftimit të rrudhave mund të zbusin shenjat e moshës, duke ju shfaqur të shëndetshëm dhe më të rinj se mosha juaj aktuale.

Dielli dhe lëkura juaj Ekspozimi i diellit është, pa dyshim, kontribuuesi më i madh në problemet e plakjes së lëkurës. Ekspozimi i shpeshtë i zgjatur dëmton fibrat në lëkurën tuaj të quajtur elastin. Dëmi i diellit mund të shkaktojë lëkura sagging, rrudhave, dullness, humbje të vëllimit, dhe faktorë të tjerë të rëndësishëm të plakjes. Vitet në diell gjithashtu mund të shkaktojnë që të zhvilloni pika të moshës, të cilat i ngjajnë freckles të mëdha që zakonisht shfaqen në duart tuaja, krahët, fytyrën, këmbët dhe mbrapa. Ata nuk janë kërcënuese për jetën, por janë të shëmtuar dhe mund t'ju bëjnë vetëdijshëm.

Ju mund të zvogëloni dëmtimin e diellit duke shmangur ekspozimin e zgjatur, si dhe zvogëloni pamjen e dëmtimit me trajtimet me lazer dhe procedurat e tjera kundër plakjes.

Nëse planifikoni të jeni në diell, mbrojeni veten duke mbuluar me rroba të përshtatshme, duke veshur një kapelë të gjerë dhe duke përdorur jo më pak se një spektër të gjerë spërkatës SPF 15. Kanceri i lëkurës.

Besohet se pothuajse gjysma e të gjithë amerikanëve do të zhvillojnë një formë të kancerit të lëkurës deri në moshën 65 vjeç, faji kryesor është ekspozimi i diellit, ndonëse përdredhja e shpeshtë është një bashkëpunëtor.

Për fat të mirë, përparimet në mjekësi dhe teknologji nënkuptojnë se ka shumë mënyra për të trajtuar me sukses kancerin e lëkurës, veçanërisht kur kapet në fillim.