Kanceri i lëkurës. Lëkura e bardhë ose e celet është më e ndjeshme ndaj dëmtimit të rrezeve UV që shkaktohet nga ekspozimi i diellit.

Rrjedhimisht, shumë njerëz me lëkurë të errët gabimisht besojnë se perdorimi kremrave mbrojtes është i panevojshëm sepse lëkura e tyre e errët nënkupton pacenueshmërinë ndaj dëmtimit të diellit.

Por kjo është e rrezikshme, si rritja e nivelit të kancerit.

Mos injoroni një anomali në lëkurën tuaj, të tilla si zbardhje ose inflamacion që nuk largohet. Kërkoni diagnozën e hershme dhe trajtimin për të zvogëluar rrezikun e kancerit të lëkurës.

Karcinoma e qelizave bazale (BCC) është lloji më i zakonshëm i kancerit të lëkurës. Është gjithashtu kanceri më i zakonshëm i diagnostikuar . Çdo vit, miliona njerëz mësojnë se kanë BCC.

 Ky kancer i lëkurës zakonisht zhvillohet në lëkurë që merr ekspozimin e diellit, të tilla si në kokë, qafë ose duart. BCC është veçanërisht e zakonshme në fytyrë, shpesh formohet  në hundë. Ndërsa BCC shpesh zhvillohet në lëkurë që ka pasur më shumë diell, BCC mund të shfaqet në çdo pjesë të trupit, duke përfshirë kurrizin, këmbët dhe krahët.Njerëzit që përdorin shtretër për nxirje gjithashtu mund te shfaqin BCC, dhe ata gjithashtu kanë tendencë për ta shfaqur atë më parë në jetë.