KURSE ESTETIKE  

ON-LINE Pjesa teorike.

Kurse dhe kualifikime  te formimit profesional  nga 3-6-9 muaj te nivelit Kombetar dhe Qendror.

Programi qe do ndiqet eshte ai Kombetar

Shtese programi  per te apasionuarit me Metoda Angeze te implementuara si dhe trajnues per MAKE-UP nga LONDRA.

Programi do jete ne varesi te kohezgjatjes qe ju jeni te interesuar dhe programi qe deshironi qe te mesoni.Per detaje mund te na kontaktoni.

Per regjistrim dhe info te detajura na kontaktoni ne nr 042364399

info@venusderm.com

 

Certifikate te Licensuar dhe unifikuar nga Ministria Finanacave dhe e Punes.

 Ju mund ti ndiqni sesionin teorik on- line.Nje zgjidhje optimale dhe praktike duke ju kursyer kohen tuaj dhe mesuar nga profesionistet me te mire ne kete fushe.

 

Kërkesat e pranimit në Kursin për Estetikë

Pjesmarrësit në Kursin për Estetikë duhet të jenё mbi 18 vjeç, të kenë përfunduar arsimin e mesëm.

Kohëzgjatja e Kursit për Estetikë

 

360 orë mësimore, ku 1 orë mësimore = 45 minuta 

 

Kursantet duhet te :

 • Bëjnë organizimin e punës në qendrën/sallonin e estetikës.
 • Përdorin dhe interpretojnë dokumentacionin e estetikës
 • Përzgjedhin dhe pёrdorin mjetet, pajisjet dhe materialet e duhura të punës.
 • Mirëmbajnë mjetet, materialet, pajisjet dhe mjedisin e punës.
 • Kryejnë trajtimet e fytyrës
 • Kryejnë trajtimet e trupit
 • Kryejnë masazhime të fytyrës
 • Kryejnë masazhime të trupit
 • Kryejnë depilime
 • Kryejnë trukime (makiazhe)
 • Këshillojnë klientët për dietën dhe mirëmbajtjen e trupit
 • Zbatojnë rregullat dhe kërkesat e trajtimeve estetike
 • Zbatojnë rregullat e sigurimit teknik, higjienës dhe të ruajtjes së mjedisit në mjediset e punës.
 • Komunikojnё me etikë profesionale.

 

Hyrje në profesionin e Estetikës

 

 1. Kursanti përshkruan veçoritë e profesionit të estetikës.
 2. Kursanti përshkruan mjedisin, veglat, pajisjet dhe materialet e punës së estetistit.
 3. Kursanti përshkruan rregullat etikës, të higjienës, të sigurisë dhe të mbrojtjes së mjedisit
 4. Përshkruan anatominë dhe fiziologjinë e lëkurës dhe muskulaturës së njeriut 

Trajtimi dhe masazhimi i fytyrës

 • Kursanti përshkruan veçoritë e trajtimeve dhe masazhimeve të fytyrës.
 • Kursanti trajton dhe masazhon fytyrën.

 

Trajtimi dhe Masazhimi i trupit 

 

 1. Kursanti përshkruan veçoritë e trajtimeve dhe masazhimeve të trupit.
 2. Kursanti trajton dhe masazhon trupin.

Depilimi

 1. Kursanti përshkruan veçoritë e depilimit
 2. Kursanti kryen depilimin me krem depilator.
 3. Kursani kryen depilimin me çeretë.

Trukimi

 1. Kursanti përshkruan veçoritë e trukimit
 2. kryen trukimin bazik
 3. kryen trukimin e ditës dhe të mbrëmjes
 4. kryen trukimin e festiv, skenik dhe fotografik.
 5. kryen formësimin, lyerjen e vetullës dhe shtimin e qerpikëve.

 Kursanti përshkruan:

 • veçoritë e profesionit të estetikës.
 • përshkruan mjedisin, veglat, pajisjet dhe materialet e punës së estetistit.
 • përshkruan rregullat e etikës, të higjienës, të sigurisë dhe të mbrojtjes së mjedisit.
 • Anatomine dhe fiziologjine e lekures dhe muskulaturës së njeriut.
 • veçoritë e trajtimeve dhe masazhimeve të fytyrës.
 • trajton dhe masazhon fytyrën.

 

TRAJTIMI DHE MASAZHIMI I TRUPIT 

 • Kursanti përshkruan veçoritë e trajtimeve dhe masazhimeve të trupit.
 • trajton dhe masazhon trupin

 DEPILIMI

 • veçoritë e depilimit.
 • depilimin me krem depilator
 • depilimin me çeretë 

TRUKIMI

 • veçoritë e trukimit
 • trukimin bazik
 • trukimin e ditës dhe të mbrëmjes
 • trukimin festiv, skenik dhe fotografik.
 • formësimin, lyerjen e vetullës dhe shtimin e qerpikëve

Manikyr/Pedikyr

 • Ndertimi anatomik i thonjeve
 • Problemet qe lidhen me to
 • Pastrimi kutikules
 • Manikyr i thjeshte
 • Pedikyr i thjeshte
 • thonj me xhel