Përdorimi i terapise LED eshte nje dritë qe perdoret per trajtimin e lëkurës dhe rinimin e saj.

Eshte një mënyrë efektive për ti dhene lëkurë me shume shkëlqim dhe të duket me e re.

Terapia e dritës LED zakonisht administrohet nëpërmjet njësive të vetme të dritës ose formacioneve të paneleve që drejtohen në lëkurë disa centimetra larg.

Përfitimet vijnë nga ekspozimi ndaj dritës; nuk ka kontakt me lëkurën kur të përfshihen panelet. Dritat e dritës LED vijnë në spekter të ndryshëm, duke përfshirë infra të kuqe, të bardhë dhe blu.E kuqja është drita më universale LED dhe stimulon kolagjenin dhe përshpejton shërimin. "Është mirë nga pak nga çdo drite ku rritet, cilësia dhe toni, veprimi tek puçrrat dhe plakja".

Drita e bardhë shkon më thellë në lëkurë (depërton disa milimetra më thellë se të tjerat), dhe tonifikon nderkohe duke reduktuar inflamacionin.