Gjithkush humb flokë. Është normale të humbasësh rreth 50-100 fije floku çdo ditë. Nëse shihni zona pa floke ose floke qe bien papushim, mund të jeni duke përjetuar humbje të flokëve. 

Ka shumë shkaqe të humbjes së flokëve. Gratë mund të vënë re renien e flokëve pas lindjes. Njerëzit nën një efekt të stresit mund të shohin renien e dukshme të flokëve. Disa sëmundje dhe trajtime mjekësore mund të shkaktojnë renie të flokëve.

 Shkaku më i zakonshëm i renies së flokëve është një gjendje mjekësore e quajtur humbja e trashëguar e flokëve. Emra të tjerë për këtë lloj humbjeje të flokëve janë:

Renie te meshkujt.

Renie te femra

Alopecia androgjenetike.

 Kush përjeton humbjen e flokëve?

Miliona njerëz përjetojnë humbjen e flokëve. Disa njerëz e shohin flokët e tyre të ri-rriten pa bërë asgjë. Të tjerë kanë nevojë për trajtim për flokët e tyre të ri-rriten. Ndonjëherë, flokët nuk do të rriten përsëri.

Për të gjetur se çfarë është e mundur, duhet të shihni një dermatolog.

 Çfarë shkakton humbjen e flokëve?

Arsyet për humbjen e flokëve janë shumë. Kur humbja e flokut fillon papritmas, shkaku mund të jetë për shkak të sëmundjes, dietës,problemeve  mjekësore ose lindjes. Nëse humbja e flokëve është graduale dhe bëhet më e dukshme me çdo vit që kalon, një person mund të ketë humbje të forte të flokëve. Disa praktika të kujdesit të flokëve gjithashtu mund të shkaktojnë humbje të dukshme të flokëve.

Humbje kryesisht ne anen parietale (i quajtur edhe alopecia androgjenetike)

 Alopecia areata-ne forme vatrash

 Alopecia cicatricial (dhëmbëza)

 Alopecia qendrore centrifugale cicatricial (dhëmbëza)

 Gjendja shëndetësore ndikon ne renie,

 Sëmundje,Disa trajtime të kancerit,Infeksionet e kokës,Trichotillomania,Hormonet dhe stresi,lindjet,menopauza,Ushqimi dhe ushqimi i dobët,Humbje peshe,mungese hekuri,Vitamina A,proteinë,hollues gjaku,Doza e lartë e vitaminës A,Pilula e kontrollit të lindjes,Steroid anabolik

Kujdesi i flokeve

Stili juaj dhe madje edhe disa nga produktet që ju përdorni në flokët tuaj mund të shkaktojë humbjen e flokëve.Tharëset e flokeve, dhe pajisje të tjera, kapset e flokeve,Hairstyles

Larje të papërshtatshme, tharje dhe krehje.

Rifreskimi i indit ne menyre Autologe ATR ka qellim rigjenerimin  e lekures ne saje te perdorimit te trombociteve bioaktive dhe leukocitet te vet pacientit  dhe aktivizimin ne saje te perdorimit te nje solucioni te vetem steril te kalcium klorid e cila eshte esenciale per aktivizimin eficent te trombociteve, me qellim rigjenerimin e lekures se demtuar dhe te plakur si dhe indin hypodermal.

Nepermjet permbajtjes se larte te trombociteve  PRP mund te siguroje koncentrim te larte te faktoreve te rritjes.

Me ane te nje aktivizuesi te trombociteve behet e mundur clirimi i ketyre faktoreve te rritjes.

Ky produkt eshte i indikuar per te siguruar nje bio-revitalizim me me teper tonicitet, fleksibilitet dhe hidratim i lekures e cila persiston per nje kohe te gjate , seancat mund te behen  cdo 4-6muaj. Kjo teknike perdoret kur eshte  e nevojshme per te permiresuar profilin e fytyres, qafes, dekoltese, kraheve dhe duarve, pjesen e brendshme te kofsheve dhe humbjen e hershme te flokeve.