Gjate viteve qe nga adoleshenca e ne moshen e trete lekura jone humbet shume nga cilesite dhe aftesite rigjeneruese te saj, qelizat nuk rigjenerohen me ne nje periudhe kohore per rreth 4 jave dhe cdo dekade humbet acidi hialurinik qe kemi me 10%, si dhe elasticiteti lekures si rrjedhoje e pakesimit dhe aftesise se ulet rigjenereuse te saj, varet dhe na jep nje pamje jo shume estetike per syrin tone, pra plakja e lekures eshte nje proces i cili mund te ngadalesohet duke perdorur trajtime estetike per ta mirembajtur ate.