A jeni të pakënaqur me qerpikët apo vetullat tuaja?

A janë të dobët apo të dëmtuara?

A kanë rëne ose zhdukur,  jane të rralla ose të shkurtra?

Nëse i jeni përgjigjur po ndonjë nga pyetjet e mësipërmt, atëherë ju duhet nje konsulte.

Por si të merrni një përmirësim të qerpikëve apo vetullat më të plota?

Me të gjitha reklamat në TV apo në revistat e bukurisë, si e dini se cili serum rrit apo trajton  është më i miri për ju?  

Funksionet e qerpikëve dhe vetullat.

Përveç rritjes së bukurisë tuaj të përgjithshme, qerpikët dhe vetullat gjithashtu kanë më shumë funksione mbrojtëse. qerpikët, qerpikët e gjata shtojnë bukurinë  rini në syrin tuaj.

Ato ofrojnë simetri estetike në fytyrë, të cilën njerëzit e vlerësojnë.

Megjithatë, funksioni i tyre është më shumë se kozmetik; Qerpikët gjithashtu mbrojnë syrin nga pluhuri, mbeturinat dhe marimangat e pluhurit.Vetullat gjithashtu ofrojnë funksione estetike dhe praktike. Kosmetikisht, ato japin simetri në fytyrë per të zmadhuar pamjen e syve tuaj.

Cilësitë e tyre parandaluese përfshijnë bllokimin e djersës, ujit, papastërtive dhe mbeturinave të tjera nga rënia në sy dhe / ose syrin vetë. Aq te rëndësishëm janë funksionet e vetullave në komunikim dhe vetë-shprehje, aq sa pa vetullat tuaja, ju nuk do të jeni në gjendje të komunikoni mirë jo-verbalisht. Ndërsa është e mundur që të aplikoni make-up te vetullat , terapia për përmirësimin e vetullave mund të ndihmojë në rikthimin e vështrimit natyror me ndjenjën e vetullave të plota.   

A keni menduar ndonjëherë se pse vetullat tuaja apo qerpikët po rrezohen ?

Le të hedhim një vështrim në shkaqe të zakonshme jo mjekësore dhe mjekësore.

Shkaqet jo mjekësore

Mbipopullimi,ndoshta perdorimi pickatores tek  vetullat tuaja, sepse kjo është një mënyrë më e shpejtë, me e qëndrueshme për vetullat tuaja. Megjithatë, duhet të dini se një flok per tu rritur tek   vetulla kerkpon gjashtë javë. Si e tillë, mbipopullimi është një shkak shumë i zakonshëm i humbjes së flokëve të vetullave. Efekte të tjera të mundshme anësore të çrregullimeve të shpeshta janë qime të perdredhura,te cilat rrisin rrezikun e infeksionit dhe dëmtimin e follikujve tuaj. Pra, tërhiqini me kujdes. Mangësi ushqimore,

Nëse dieta juaj nuk është përgjithësisht e përbërë nga ushqime me vlera ushqimore, kjo mund të kufizojë vetullat ose rritjen e qepallit. sigurohuni  të hani ushqime që janë të pasura në zink, hekur, proteina, vitaminë D, vitaminë B12 dhe vitaminë B7, të gjitha të cilat janë të njohura për të aktivizuar rritjen e flokëve, riparimin e flokëve dhe qelizat e flokëve dhe për të forcuar dhe hidratuar flokët që përfshijnë qerpikët dhe vetullat.

Plakja. Ashtu si ndikon te flokët në kokë, me kalimin e moshes ndikon tek  vetullat dhe rritjen e qepallit. Parandaloni shenjat e plakjes në vetullat duke shkuar lehtë make-up te vetullave, duke shmangur nxehtësinë e tepërt, duke reduktuar stresin tuaj dhe duke mbajtur lëkurën tuaj të hidratuar.

 

Shkaqet mjekësore

Hypothyroidism

Atopic Dermatitis (Eczema)

Alopecia Areata