Si funksionon lazer YAG neodynium?

Laserat punojnë duke emetuar një gjatësi vale të dritës së energjisë se larte, e cila kur fokusohet në një gjendje të caktuar të lëkurës do të krijojë nxehtësi dhe do të shkatërrojë qelizat e sëmura.

Çrregullimet e mëposhtme të lëkurës mund të trajtohen me rreze lazer Nd YAG; Lezionet vaskulare, Spider dhe thread vena në fytyrë (faqe, zona e përkohshme, dorsum hundës, ballit) dhe këmbët, keqformimi  i vaskulave (keqformimi vaskular kapilar) venat & variçet, venat e fytyrës (telangiectasia) haemangioma (tumor vaskular). Pulsi i dritës lazer synon pigmentin e kuq (hemoglobinë). Nd YAG lazer mund të përdoret për të hequr njollat ​​e hershme (lentigines diellore), freckles, naevus e Ota, naevus i Ito, spote mongoliane, Hori naevus dhe café-au-lait-macules.

Pulsi i dritës synon melaninën në thellësi të ndryshueshme në ose nën lëkurë. Heqja e qimeve Nd YAG lazer mund të përdoret për heqjen e qimeve në çdo vend, duke përfshirë edhe sqetullat, bikini line, fytyrë, qafë, mbrapa, gjoks dhe këmbët.

Lazer Nd YAG është përgjithësisht pa efekt për flokë të lehta (bjonde / gri), por efektive për trajtimin e flokëve të errëta (kafe / të zeza) në pacientët e tipit Fitzpatrick I deri në III dhe ndoshta në lëkurën e tipit IV të lehta.

Kujdes ekstrem është i rekomanduar në pacientët me ngjyrë të kuqe ose me ngjyrë të errët, pasi lazeri mund të shkatërrojë edhe melaninën, duke rezultuar në lëkurë të bardhë (leukoderma). Sistemi lazer Nd YAG është më efektiv në heqjen e flokëve në mënyrë të sigurtë, sesa sistemi Nd-Yag (nanosekundi) i Q-switched.

Pulse të lehta targetojnë gjëndrën e flokut, gjë që i ben flokët të bien dhe minimizon rritjen e mëtejshme. Ngjyra e tatuazhit dhe thellësia e pigmentit ndikojnë në kohëzgjatjen dhe rezultatin e trajtimit me lazer.

Trajtimi me laser përfshin shkatërrimin selektiv të molekulave të bojës të cilat pastaj absorbohen nga makrofagët dhe eliminohen.