Shfaqja e lëkurës se varur me pamjen dhe cilësinë e letrës së zhubrosur mund të zhvillohet kudo në trup, megjithëse është më e zakonshme rreth faqeve, syve, qafës, duart, krahët dhe këmbët. Lëkura crepey mund të jetë veçanërisht e mundimshme në krahët.

Është e zakonshme që njerëzit të injorojnë lëkurën në krahët e tyre në vend të fytyrës dhe qafës, por mund të shkaktojë mospërputhje në pamje, pasi fytyra duket më e lezetshme, më e shëndetshme dhe më rinore sesa krahet.

Një shkak i zakonshëm i lëkurës së ngjashme me krepp është prodhimi i reduktuar i kolagjenit dhe elastinës në lëkurë. Këto proteina e mbajnë lëkurën të fortë dhe të butë, por pa to, formon rrudhat dhe gradualisht ne  lëkurës zhvillohen rrudhat si rrjedhoje i ketij procesi te ngadalesuar.

Një shkak tjetër i rrudhave është humbja e lagështisë së lëkurës. njerëzit të  kesaj moshës, prodhojne më pak qeliza të lëkurës, duke çuar në humbjen e lipideve të rëndësishme që ndihmojnë për ta mbajtur lëkurën të lirë nga qelizat e vdekura të lëkurës dhe patogjenë të tjerë.

Humbja e proteinave mbështetëse të lëkurës dhe hidratimi i lëkurës mund të ndodhë si rezultat i plakjes dhe / ose akumulimit të ekspozimit të diellit.

Një shkak tjetër i zakonshëm për lëkurën e krahut të çrregullt është humbja e yndyrës nga lëkura për shkak të plakjes, siç është humbja e konsiderueshme e peshës.

Kjo rezulton në lëkurë më të hollë që është më e ndjeshme ndaj rrudhosjes dhe cilësi të crepey. Trajtimi për lëkurën e rrudhosur e te varura  venus centerofron disa trajtime të dizajnuara për të korrigjuar lëkurën e çrregullt dhe për të ringjallur pamjen e dikujt.

Ato më efektive përmirësojnë përbërjen e lëkurës, si dhe ndihmojnë në rritjen e niveleve të reduktuara të kolagjenit dhe elastinës.

RF adreson Laksicitetin e Lëkurës , radiofrekuenca (RF) për të trajtuar në mënyrë efektive lëkurën e laksuar që ka pamjen dhe cilësinë e letrës së crêpe. RF e dërgon butësisht energjinë  në lëkurë për të stimuluar kolagjenin dhe prodhimin e elastines, i cili ndihmon  ne"heqjen" e lëkurës dhe i jep një pamje më të butë dhe më të qëndrueshme.

THreads lift nje tjeter teknike per stimulim dhe lifting te lekures se kraheve