Nishanet janë të zakonshme. Pothuajse çdo i rritur ka disa prej tyre. Të rriturit që kanë lëkurë të celet  shpesh kanë më shumë nishane. Ata mund të kenë 10 deri në 40 nishane në lëkurën e tyre. Kjo eshte normale. Shumica e nishaneve shfaqen në lëkurë gjatë fëmijërisë dhe adoleshencës. Nishanet do të rriten kur fëmija (ose adoleshenti) rritet. Disa nishane do të errësohen, dhe të tjerët do të celen. 

 Një ndryshim në një nishane ose në një nishane të ri duhet tju terheqi vemendjen.Ju mund të gjeni melanomen herët duke kontrolluar lëkurën tuaj.Nëse shihni një gjëndje ose një vend tjetër që është në rritje, ka kruajtje, gjakderdhje ose ndryshim në ndonjë mënyrë, menjëherë bëni një takim për të parë një dermatolog.  Ka edhe raste kur një dermatolog duhet të shqyrtojë një nishan të fëmijës.

 5 shenjat qe nishanet e fëmijës suaj duhet të kontrollohen Një nishane në trupin tuaj zakonisht ka këto tipare. 

Një ngjyrë - Shpesh kafe, por një nishan mund të jetë ngjyrë kafe e zezë, e zezë, e kuqe, e kuqe, e kaltër, e lëkurës ose e pangjyrë.Rrumbullake në formë.E sheshte ose ngritur pak.E pandryshuar nga muaji në muaj.

Kanceri  i lëkurës ndryshon nga nishanet në atë që tenton të tregojë një ose më shumë nga tiparet e mëposhtme:

 A = Asimetri. Një gjysmë është ndryshe nga tjetra. B = Kufiri. Një kufi i parregullt,ose i dobët. C = Ngjyra. A ndryshon nga një zonë në tjetrën; ka hije te erret, ngjyrë kafe ose të zezë; ndonjëherë është e bardhë, e kuqe ose blu. D = Diametri. Melanoma janë zakonisht më të mëdha se 6mm (madhësia e një gomë laps) kur diagnostikohen, por ato mund të jenë më të vogla. E = Zhvillimi. Një plagë ose lezione e lëkurës që duket e ndryshme nga pjesa tjetër ose po ndryshon në madhësi, formë ose ngjyrë. ABCDE të Melanomes.Nëse shihni një nishane ose njolle të re në lëkurën tuaj që ka ndonjë nga ABCDE të melanomas, menjëherë bëni një takim për të parë një dermatolog.