Kjo është një sëmundje shumë e zakonshme që shkakton një skuqje të lëkurës. Lëkura ka tendencë të ketë një:

Ngjyre  te kuqërremtë.

Pamja e fryrë dhe e yndyrshme.

Luspezim/kruste të bardhë ose të verdhë në sipërfaqe.

Një ose më shumë nga këto skuqje mund të shfaqen në trup. Ndonjëherë, zona e lëkurës së prekur kruhet.

Ne koke.Shumë foshnja shfaqin korre tek koka. Ky është një lloj dermatiti seborrheik (seb-uh-ree-ick dur-muh-tahy-tis) që zhvillohet në foshnja. Lëkura, njollat ​​e yndyrshme, formohen në kokën e foshnjës. Flokët mund të bëhen të trashe dhe të çrregullta, por është i parrezikshëm. Cradle cap zakonisht kalon brenda pak muajsh. 

Bebet shfaqin edhe pezmatim te lëkurës  në zonën  seborheike. Në zonën e pelenës, skuqja shpesh ne menyre  te gabuar merret  për dermatit kontakti.

Pa marrë parasysh se ku formohet dermatiti seborrheik, ajo tenton të zhduket përgjithmonë ndërmjet 6 muaj dhe 1 vit.Dermatiti seborrheik ka raste kurmbulon pjesën më të madhe të trupit me zona të kuqe, me luspa.

Çfare e shkakton dermatitis seborrheic?

Studiuesit po vazhdojnë të studiojnë se çfarë e shkakton kete sëmundje te zakonshme te lëkurës. Nga ajo që kanë mësuar, duket se shkaku është kompleks. Shumë faktorë duket se punojnë së bashku për të shkaktuar dermatit seborrheike. Këta faktorë mund të përfshijnë maja që normalisht jeton në lëkurën tonë, gjenet tona, që jetojnë në një klimë të ftohtë dhe të thatë, stresi, dhe shëndetin e përgjithshëm të një personi.

Duke studiuar dermatitin seborrheik, studiuesit kanë mësuar si më poshtë:

Nuk është shkaktuar nga higjiena e varfër personale.

Nuk është alergji.

Nuk e dëmton trupin.

Gjithashtu, nëse nevojitet trajtim apo jo, një dermatolog mund të përshkruajë një ilaç që mund të aplikohet në lëkurën e fëmijës .

Adoleshentët dhe të rriturit (koka dhe pjesa tjetër e trupit): Pas foshnjërisë, dermatiti seborrheik zakonisht nuk iken pa trajtim. Për rezultatet më të mira, një dermatolog do të marrë parasysh shumë faktorë përpara se të krijojë një plan trajtimi. Trajtimi mund të përfshijë:

Shampo zbokthi për të aplikuar në lëkurë për periudha të shkurtra kohore.

Krem për riparimin e barrierave.

I porsalinduri: Dermatiti Seborrheic shpesh zhduket plotësisht nga 6 muaj deri në 1 vjeç. Mund të kthehet kur fëmija arrin pubertetin.

Adoleshentet ose i rrituri: Disa njerëz e shohin dermatitin seborrheik si zgjidhje pa trajtim.Shpesh, dermatiti seborrheik zgjat me vite. Ajo ka tendencë të qartë dhe shpërthen pa paralajmërim. Trajtimi shpesh është i nevojshëm për ta kontrolluar atë.