Me rritjen e popullsisë, një numër gjithnjë në rritje i njerëzve janë të interesuar të përmirësojnë pamjen e lëkurës së dëmtuar. IPL photofacial, i njohur gjithashtu si Intense Pulse Light Therapy, ose fotofacial, mund të përdoret për të ndihmuar në rikthimin e pamjes rinore të lëkurës.

Teknologjia IPL përmirëson paraqitjen e lëkurës, foto-moshës, pika të moshës (freckles të nxitura nga dielli) pigmente beninje, te shkaktuara nga kapilarë të thyer.

Trajtimi photofacial IPL është ideal për pacientët me stilin e jetës aktive, sepse procedura kërkon kohe minimale rikthimi dhe ka një rrezik të ulët të efekteve anësore.

Trajtimet e buta dhe jo-ablative përdorin dritën e spektrit të gjerë për të trajtuar fytyrën, gjoksin, qafën dhe duart - pothuajse kudo që shfaqen dëme nga dielli.