Çfarë është Mykoza?

Nëse keni kruarje, mund të mendoni se keni krimba në lëkurën tuaj ose një sëmundje të shkaktuar nga krimbat.

Ringworm është në fakt një infeksion i lëkurës i shkaktuar nga kërpudhat. Nuk ka krimba të përfshire.

Emri "wingworm" ndoshta vjen nga skuqje që shumë njerëz e shohin në lëkurë, skuqja shpesh ka një forme  të unazës dhe një kufi të ngritur, me luspa që zvarritet në buzë si një krimb.

Pa marrë parasysh se ku shfaqet infexioni në trup, trajtimi është i rëndësishëm.

Pa trajtim, skuqja ka tendencë të rritet ngadalë dhe të mbulojë një zonë më të madhe.

mund të infektohen dhe zona të tjera të trupit tuaj.

Trajtimi mund tju shpëtojë nga infexioni dhe të ndalojë kruajtjen, e cila mund të jetë intensive. Për shkak se kerpudha  është ngjitëse, trajtimi do te  parandalojë edhe përhapjen e tij tek të tjerët.

Ringworm është një infeksion i shkaktuar nga kërpudhat.

Ju mund ta merrni infexionin kudo në lëkurën tuaj.