Një ndërhyrje e lëngshme e fytyrës është një opsion i madh jo-kirurgjik për pacientët që duan të rinovojnë pamjen e tyre pa iu nënshtruar një procedure të plotë kirurgjikale.

Të gjithë mjekët në Venus Center kanë përvojë në trajtimet me injeksione dhe i kryejnë këto trajtime vetë. Teksa plakemi, fytyra fillon të humbasë elasticitetin dhe vëllimin, duke rezultuar në varje, rrudha, linja të imta dhe palosje.

Në të kaluarën, plakja e dukshme korrigjohej nëpërmjet mjeteve kirurgjikale.

Por sot, ne mund ta rinovojmë fytyrën duke përdorur një kombinim të mbushjes jo-kirurgjikale dhe trajtimeve Botox.

Çfarë është përdorimi i një facelift të lëngshem?

Kur jemi të rinj, fytyrat tona duken të plota dhe pa rrudha, sepse kemi mjaft kolagjen dhe elastin. Shenjat e dukshme të plakjes fillojnë të shfaqen pasi fytyra humbet kolagjenin dhe elasticitetin e saj. Një ndërhyrje e lëngshme mund të përmirësojë efektivisht karakteristikat rinore të fytyrës. Në kliniken tonë dermatologjike Venus Derm, mjekët do të përdorin një kombinim të mbushësve të lëkurës dhe Botox ose Dysport për të rinovuar fytyrën. Ky trajtim kombinues mund të adresojë dhe përmirësojë shenjat e mëposhtme të plakjes: Humbja e volumit, linjat e shprehjes, linja të thella dhe rrudhat rreth syve dhe rrathet e tyre, kufirin e qafës dhe linjat vertikale

Si funksionon ?

Çdo trajtim për përtëritje me ane të kombinimit që kryejne dermatologët tanë kozmetikë përshtatet me nevojat specifike të pacientit. Gjatë konsultimit tuaj, ju dhe mjeku do të diskutoni cilat çështje doni të korrigjoni dhe vendosni për planin më të mirë të trajtimit. Në përgjithësi, një kombinim i mbushësve të lëkurës, si Juvederm, Restylane, Radiesse ose Sculptra, kombinohen me injeksione Botox ose Dysport për të arritur rezultatet e dëshiruara të pacientit. Mbushësit përdoren për të shtuar volumin  në fytyrë dhe për të zbutur rrudhat e padëshiruar dhe brazdat. Rrudhat e shprehjes të lidhura si këmbët e pates ose 11 linjat trajtohen me Botox ose Dysport, që relakson muskujt dhe zvogëlon pamjen e rrudhave. Ky kombinim rrafshon rrudhat, si dhe forcon lëkurën e leshuar, duke i dhënë pacientëve një pamje më rinore.

Cilat janë përfitimet?

Facelift te lëngshem, janë një opsion i madh për pacientët të cilët nuk kanë humbje të rënda të vëllimit dhe varje ose pacientë të cilët nuk duan ti nënshtrohen një procedure kirurgjikale. Rezultatet e një trajtimi kombinimi joinvaziv zakonisht janë të dukshme menjëherë pas trajtimit (përveç nëse përdoret Skulptra, e cila zgjat disa muaj) dhe kërkon kohe minimale per tu rikthyer ne pune. Teknikat e ekspertëve të mjekëve tanë u ofrojnë pacientëve rezultate të natyrshme. Shumë nga pacientët tanë na thonë se marrin komplimente për pamjen e tyre "të mirëmbajtur", por miqtë dhe familjaret rrallëherë mund te vene re se eshte punuar me fytyren e tyre.