Presomass eshte nje pajisje per masazhe dhe drenim te sistemik limfatik dhe venoz.

Masazhi behet nepermjet nje mbeshtjellesi te perbere prej 9 pjeseve, te mbivendosura si “kurriz peshku”, ne menyre qe shtypja gradualisht te mbivendoset siper njera tjetres pa lene hapesira ndermjet gjate fryrjes duke eleminuar keshtu rrezikun e rrjedhjes mbrapa dhe permiresuar qarkullimin.

Kjo metode eshte dizajnuar per te drenuar anesite e poshtme, nga poshte larte, ngadale dhe ne menyre te vazhdueshme duke respektuar sistemin limfatiko-venoz.

Pressomass ka keto efekte:

-Largon toksinat subkutane

-Permireson drenimin limfatiko-venoz

-Trajton enjtjen e kembeve dhe kyceve

-Rivendos qarkullim te mire te gjakut

-Nxjerr ujerat e teperta

Masazhi me presion behet ne pjesen e poshtme te trupit, duke pershfire vithet, kembet dhe pjesen e poshtme te barkut.

Protokolli: 1-2 seanca ne jave ne varesi te problematikes.

Kohezgjatja e seances: 10-30 minuta ne varesi te pacientit.

Kunderindikacionet:

*Absolute:

- Infeksionet ne fazen akute

- Tuberkulozi

- Tumoret malinje

- Hipertesioni

- pacemaker

 

*Relative:

- Pamjaftueshmeria e veshkave

- Pamjaftueshmeria e zemres

- Astma

- Hipertiroidizmi

- Vagotonia